TEKIBON
TEKIBON
l     START     l     OVER TEKIBON     l     TEKIBON KOPEN     l     COCKTAILS     l      OVER BONAIRE     l     KONTAKT     l     LINKS     l
De nationale drank van Bonaire
Raja Daou is geboren in Libanon maar heeft een groot deel van zijn leven in Venezuela gewoond, waar hij werkzaam was als fotograaf en cameraman. Door zijn werk raakte hij verzeild op Bonaire en werd meteen verliefd op het eiland. Hij ging er in het restaurantwezen werken en opende eind jaren negentig het restaurant Garden Café.

Raja Daou is uitvinder van het nationale drankje van Bonaire: Tekibon, gebrouwen uit yatu. Na diverse experimenten en het zoeken en verkrijgen van financiering heeft Daou nu zijn eigen Tekibonfabriek, Spirit of Bonaire, waar hij de drank maakt en bottelt.

In zijn fabriek heeft Daou een laboratorium en eenvoudige systemen om de yatu te laten gisten en andere bewerkingen te ondergaan.Daarna wordt de verkregen drank, Tekibon, gebotteld. De fles is op zich al een souvenir, zo mooi is hij. Tekibon kan in kleine maar ook grote flessen worden gekocht.

Raja Daou gelooft in ‘groen ondernemen’. Zo werken de machines in zijn fabriek bijvoorbeeld op zonne-energie.

Tekibon kan zowel puur gedronken worden, eventueel in combinatie met citroen en zout, of als basis van ontelbare overheerlijke cocktails.


VERGEET NIET OM TEKIBON TE PROBEREN IN DE BARS & RESTAURANTS OP BONAIRE EN NEEM EEN FLES MEE NAAR HUIS ALS HET PREFECTE SOUVENIR!
(C) Copyright Spirit of Bonaire 2013 - 2014